Voeding

Wat betekend voeding voor jou?

Het eerste waar over het algemeen bij voeding aan denken, is voedsel in de vorm van eten en drinken. En inderdaad krijgen we energie van eten en drinken. Maar zijn er ook andere dingen waar jij voeding/Qi van krijgt?

banaan

Banaan (energetisch verkoelend)

kaneelstokjes

Kaneelstokjes (energetisch verwarmend)

Hier in het westen zijn de meeste van ons opgegroeid met eiwitten, koolhydraten en groenten. Een maaltijd gebaseerd op de schijf van 5. Alles verdeeld in onderdeeltjes, zoals: vitaminen, mineralen, calorieën, enzovoort. Wat weten we hier eigenlijk allemaal van?

Heel erg interessant om allemaal de dingen te weten van je voedsel. Maar hoe voel jij je, nadat je iets gegeten hebt? Heb je er ooit bij stil gestaan? Wist je bijvoorbeeld dat:  je het van een banaan of een mandarijn koud kunt krijgen? En dat kaneel verwarmend zou kunnen werken, en ook nog eens de algehele weerstand kan versterken.

Hoe bewust eet jij eigenlijk? Hoeveel tijd neem jij om te eten?  Met hoeveel aandacht bereid jij je eten?

Vanuit de Chinese natuurfilosofie bestaat alles uit Qi. Naast alles wat we eten, beleven we ook heel veel. Gebeurtenissen hebben ook effect op onze gezondheid. Daarnaast voeden we ons ook via de ademhaling met verse Qi.

Wil jij meer weten over wat voeding en Qi met elkaar gemeen hebben? En wat dit voor jou gezondheid kan betekenen. Neem dan snel contact op, zodat je weer een stap dichterbij een Fabulous Health bent.

pompoen-en-appel

Biologisch, regionale seizoensgroente en fruit,  passend bij het element metaal

Gebalanceerde voeding voorkomt / verbeterd o.a:
Overgewicht Koude / warmte gevoel Rusteloosheid
Vermoeidheid Over enthousiast Dromen en nachtrust verstoring
Artrose Burn-out Rugklachten